Tyskland dag 2

torsdag, oktober 8, 2009, 17:59

Här kommer näst inlägg om Tyskland. Dag två var min turistdag i Berlin. Massa sevärdheter som skulle ses. Återigen kör jag på metoden med bilder: hellre fler än färre.

img_2665

På väg upp i TV-tornet (Die Fernsehturm), Designen är topmodern…

img_2667

Där uppe kunde man titta ut (ner)…

img_2668

… åt flera olika håll.

img_2679

Nedanför fanns massa sevärdheter och massa folk som tittade på dom. Det regnade så de såg ganska miserabla ut i sina ponchos… (Jag däremot hade inga regnkläder alls så jag såg nog än värre ut)

img_2684

Tornet nerifrån. och nån fontän i förgrunden som ser känd ut.

img_2685

Trots väder kunde man (försöka) sälja saker…

img_2686

Nån har gjort lite (stort) fint på en gräsmatta.

img_2689

Detta huset såg också känt ut…

img_2692

Notera hur tornet får bilden att få lite bakgrund och då bli oerhört intressant… Men allvarligt då var det ett bra torn att ha i bakgrunden för att få lite mer liv och dessutom så passade den bra vid denna bygnadden som hade sin kupol som bollen på tornet kan matcha.

img_2694

Unter den linden! (Under lindarna)

img_2695

En man posar lite snyggt medans han äter sin snabbmat.

img_2701

Det regnade mer och mer.

img_2704

Brandenburger tor.

img_2705

Nu är jag verlkigen under lindarna på riktigt (i tunnelbanan).

img_2707

Checkpoint charlie. Här fanns massa info om muren som jag faktiskt ägnade en hel del tid åt att läsa. Checkpoint charli var där som de allierade passerade till öst när de behövde åka dit.

img_2709

En ödetomt.

img_2714

En bit ganska rälig mur. Det fanns säkert nån story om varför denna biten mur såg ut så här men den hörde inte jag. Bakom byggs det nått. Det byggdes på många olika håll i Berlin.


5 Responses to “Tyskland dag 2”

 1. Helena skriver:

  Fina bilder! Jag gillar den med de två paraplyerna i glada färger. Och de flesta med människor i blir ju jättebra! MEra folk!

 2. Pappa skriver:

  Lustigt, jag tänkte skriva att det var en extra fin bild den med de två paraplyerna och så hade H redan skrivit det. Så då måste den vara riktigt fin.
  Men du tar bra bilder och jag gillar också bilder på folk.

 3. gustav skriver:

  Tack båda. Jag håller med er om att just den bilden blev bra och också om att bilder med folk nästan alltid är bäst.

  Nu ska jag lägga upp dag 3…

 4. elisabet skriver:

  haha, jag med! gillar paraplybilden alltså.. snyggt att liksom allt är grått och regnigt förutom två jättefärgglada paraplyer.

 5. gustav skriver:

  tacktack.

Leave a Reply

Välkommen till min blog. Kommentera gärna mina inlägg, även gamla. Alla kommentarer läses. För att enkelt kunna läsa bloggen finns rss-feeds i samtliga kategorier så att ni kan prenumerea på det ni önskar.

Allt material och alla bilder är copyright-skyddade men fria för privatpersoner att vidarepublicera för ickekommerciellt bruk om jag anges som upphovsman och personerna på bilderna samtycker.