Nattligt självporträtt

söndag, juli 19, 2009, 13:17

img_1123-1

En 77 sekunder lång exponering (blev det) där jag under cirka tio sitter och lyser mig själv i ansiktet med min mobil. Sedan har jag ändrat färgerna så det ser ut som en mulen dag trots att det var en halvklar natt och ganska ordentligt mörkt. Detta var en av bilderna jag tog igår kväll. Ska se om jag kan fixa nån mer. Dessa lång axponeringarna kräver lite mer efterarbete än vanliga bilder…


3 Responses to “Nattligt självporträtt”

 1. Helena skriver:

  Den var häftig!

  Nästa gång kan du göra massa ansikten på olika ställen med olika miner :D

 2. gustav skriver:

  Med den metoden jag använde så kan jag bara göra ca 7 ansikten. Varje ansikte tar ca tio sekunder lång tid av exponeringen. Men är det mörkare kan man ju göra fler, eller så får jag använda en starkare lampa.

  Eller så kan man ju ganska enkelt photoshoppa istället…

 3. gustav skriver:

  Och det är svårt att göra olika miner när man måste sitta helt still i 10 sekunder utan att ens röra ögonen för mycket. I alla mina försök hade jag ungefär samma ansiktsuttryck…

Leave a Reply

Välkommen till min blog. Kommentera gärna mina inlägg, även gamla. Alla kommentarer läses. För att enkelt kunna läsa bloggen finns rss-feeds i samtliga kategorier så att ni kan prenumerea på det ni önskar.

Allt material och alla bilder är copyright-skyddade men fria för privatpersoner att vidarepublicera för ickekommerciellt bruk om jag anges som upphovsman och personerna på bilderna samtycker.