Ny kamera?

lördag, juni 13, 2009, 12:38

img_2514

Jag funderar på att köpa en ny kamera. En canon 5d mkII och då också ett fint objektiv (canon 24-70 2.8) eller så köper jag ett billigare vidvinkelobjektiv (canon 17-40 4.0) till kameran jag har nu.  Kameran kostar ca 25000, det fina objektivet ca 13000 och vidvinkelobjektivet ca 5000 så det är en hel del skillnad i pris även om jag har råd med vad jag vill (typ, jag har inte råd med canon 1d mkIII med tillhårande objektiv). Lite hjälp till att övertala mig till det ena eller andra efterlyses. eller så något annat tips på vad jag annars ska bränna mina pengar på…

Och en helt annan sak: jag råkade trycka fel och upptäckte att AltGr-knappen kan användas på fler knappar för fler skojjiga tecken (iaf i linux). Här är de skojjiga tecknena: ·¸±¥¡ł®þ←↓→œ¨ªßðđŋħĸøæ«»©“”µ¹²³¼¢⅝÷°¿¬ΩŁ¢Þ↑ŒˇºÐŊĦŁØÆצ‘’º˛˙ Vissa var med shift och AltGr och vissa gick att få fram på flera sätt (så jag tog bort alla dubletter). Hur tecknena precis ser ut beror också på vilket teckensnitt man har så alla dubletter kanske inte var dubletter i ett annat teckensnitt…


Leave a Reply

Välkommen till min blog. Kommentera gärna mina inlägg, även gamla. Alla kommentarer läses. För att enkelt kunna läsa bloggen finns rss-feeds i samtliga kategorier så att ni kan prenumerea på det ni önskar.

Allt material och alla bilder är copyright-skyddade men fria för privatpersoner att vidarepublicera för ickekommerciellt bruk om jag anges som upphovsman och personerna på bilderna samtycker.