Konsten att turista hemma

tisdag, juni 16, 2009, 19:30

img_2639

Att lyckas bete sig som en turist (äta ute, se sig omkring, bryta vanor, gå på upptäcksfärd…) när man är hemma eller nära hemma kan vara ganska svårt. Exempelvis så fick jag tipset när jag var i London att aldrig fråga engelsmän efter sevärdheter för de har knappt sett några. I stället var det mycket bättre att fråga andra turister eller annat folk som inte var uppväxta i England för de har sett mer sevärdheter och dylikt. Men nu har jag bättrat på mina egna turistskills här i hemområdet genom att passa på att ”göra” Källö-Knippla när jag ändå var ute på Öckerö där jag hade intervju för vick nästa läsår. Så när intervjun var klar åkte jag upp genom Hälsö. När jag kom till färjeläget var det nästan en timma till färjan gick så då gick jag en kort promenad. Sedan ute på Källö-Knippla så åt jag väldigt fin mat, nått kött med rågbröd och pepparotsvisp, läste inte menyn så noga, fick detta rekomenderat. Det var väldigt fint, satt på deras uteservering i solen. Det var också bra service och svindyrt. Sedan gjorde jag Källö-Knippla. Som ni kan se på kartan nedan så var jag runt på hela ön! Bland annat så klättrade jag upp i vattentornet (säkert förbjudet så för säkerhets skull frågade jag ingen innan) där man hade utsikt till Marsstrand och massa andra ställen. Sedan åkte jag hem. Nu är jag ganska trött då jag varit ute hela dagen…

Bilden ovan visar Källö-Knippla från Hälsö. Man kan bland annat se vattentornet jag var uppe i. Och på kartan nedan så ser ni Källö-Knippla ovanifrån med mitt ”spår” (så som min gps sa att jag gick runt) i blått.


Leave a Reply

Välkommen till min blog. Kommentera gärna mina inlägg, även gamla. Alla kommentarer läses. För att enkelt kunna läsa bloggen finns rss-feeds i samtliga kategorier så att ni kan prenumerea på det ni önskar.

Allt material och alla bilder är copyright-skyddade men fria för privatpersoner att vidarepublicera för ickekommerciellt bruk om jag anges som upphovsman och personerna på bilderna samtycker.