joachim

tisdag, juni 16, 2009, 19:58

Detta inlägg är till Joachim:

Här är en ungefärlig resväg som jag rekomenderar mellan korsvägen och södra varberg. Jag är lite osäker på hur man tar sig mellan Träslövsläge (som ligger strax norr om varberg) och norra Varberg då jag vet att det finns en fin cyckelväg väster om järnvägen men jag minns inte riktigt hur den går. På en del ställen av vägen jag rekommenderat så finns det cyckelbana längs med vägen och på en del en (liten) bit ifrån (och på vissa bitar inte alls).

Och jag har fyra bra cyckelväskor att låna ut. Två stora och två ganska små, men alla fyra är smidiga att bara haka på och är helt vattentäta.

Lite tips:

  • Ryggsäck ger ryggont om man cycklar långt, så det bör man undvika.
  • Cyckla långsamt och stanna ofta så inte resan blir en lång jobbig transport man lika gärna hade kunnat göra med bil/tåg utan ett nöje.
  • Solskydd är bra om man är känslig då det inte känns när man bränner sig i fartvinden och svetten.
  • Ta med punkteringslagningsgrejer, bättre att ta en timmas paus och laga en punka än att leda cyckeln jättelångt till närmsta som kan fixa.
  • Ta med nån liter vatten var. Allt blir jobbigare med vätskebrist, men mer än ca en liter tycker jag är onödigt då man kan fylla i stort sett överallt.
  • Köp saker på vägen, det finns massa affärer, kan vara bättre än att ha med för mycket tung packning.

ska skriva mer i detta inlägg snart… EDIT : nu har jag gjort det. Skriv kommentar om det var något mer.


One Response to “joachim”

  1. Nineve skriver:

    Du e så religiös Gustav!!:) Jag ska endå spendera en hel vecka i Borås så jag får nog min dos…vi har för övrigt en bädd över, på vandrarhem vill du ha den? tisdag-söndag 162 kr/natt

Leave a Reply

Välkommen till min blog. Kommentera gärna mina inlägg, även gamla. Alla kommentarer läses. För att enkelt kunna läsa bloggen finns rss-feeds i samtliga kategorier så att ni kan prenumerea på det ni önskar.

Allt material och alla bilder är copyright-skyddade men fria för privatpersoner att vidarepublicera för ickekommerciellt bruk om jag anges som upphovsman och personerna på bilderna samtycker.