Mera Skåttland

onsdag, maj 27, 2009, 21:56

Lite inspirerad av syster H’s många fina inlägg så tar jag också och uppdaterar lite med mer från Skåttland.

img_2004

Först en bild på fören på båten som vi åkade ut till Arran med. Min kompis mådde som jag skrev i förra inlägget inte helt bra så jag strosade lite själv på däck och tog bland annat ovanstående bild. Den tog jag när vi något försenat hade lämnat hamnen. Det var nämligen så att när vi precis hade gått på så skulle jag på toa och hittade ingen men såg då en äldre man ta ett par snesteg på däck. Jag gick dit och frågade hans fru (tror jag) om allt var ok. Det var det verkligen inte så jag fick gå och fråga efter en läkare. Jag sprang ner till närmsta besättningsman jag hitta (som var en kvinna i cafe’et på båten) och sa att mannen behövde läkare. Sedan en stund senare efter att en massa besättningsmän och andra gjort vad de kunde kom ambulans och hämtade han. Så det var nog något betydligt värre än ett par snesteg.

img_2044

Väl ute på Arran så gick vi mot ett slott som man kunde se tvärs över viken (kanske 3 km bort). Brodick castle heter det och som ni kan se på bildbeviset ovan så kom vi dit.

img_2070

Vi såg också skottska träd.

img_2081

… och skåttska tuvor. Här är också ett bildbevis på att vi hade sol!

img_2092

Och så såg vi skåttska får. Fast de såg mest jag för detta är samma får som i förra inlägget. Den bilden i det inlägget och denna tog jag alltså när min kompis satt och vila. Och faktiskt också den på tuvan ovan. Brodick castle ligger ungefär i mitten av bilden ett par hundra meter från havet. Det var altså dit vi gick (och tillbaka) från färjan som kom och gick från en brygga som också ligger typ i mitten av bilden fast på hitsidan av viken nedanför träden.

Sedärja, jag kan också skriva lite längre och fylligare inlägg (fast syrran skrev väl typ 10…).


2 Responses to “Mera Skåttland”

  1. Helena skriver:

    vilken hjälte du är! jag hade nog bara stått och dumglott från håll på den vinglande mannen…

    och så tar du fantastiska bilder! trädet, tuvan och fåren är ju bara att skriva ut och skicka till mig. Man kan skriva ut på duk också, det vore fint. Inflyttningspresent, ja tack! =)

  2. gustav skriver:

    tack, fast jag gjorde ju inte så mycket. stog ju först och dumglodde och slängde sedan ur mig den korkade frågan om han var ok när han kanske hade fått en hjärtattack eller nått och var allt annat än ok.

    och tack för komplimangerna om bilderna.

Leave a Reply

Välkommen till min blog. Kommentera gärna mina inlägg, även gamla. Alla kommentarer läses. För att enkelt kunna läsa bloggen finns rss-feeds i samtliga kategorier så att ni kan prenumerea på det ni önskar.

Allt material och alla bilder är copyright-skyddade men fria för privatpersoner att vidarepublicera för ickekommerciellt bruk om jag anges som upphovsman och personerna på bilderna samtycker.