Blommande Lilaeopsis

tisdag, maj 5, 2009, 21:03

img_1908

img_1911

img_1913

I mitt lilla akvarie där jag odlar Lilaeopsis emersed (ovan vatten). I akvariet har jag ca en cm blomjord och på det ca en cm sand. Vattennivån är bara så sanden precis täcks. Jag har akvariet i fönstret (söderläge) med gladpack över. Jag andas så mycket jag orkar ner i då och då för att få ner koldioxid.

I detta trivs uppenbarligen Lilaeopsis för den blommar en massa. De tre bilderna ovan är på tre olika blomställningar. Blommorna är ca 2mm i diameter.

Om någon akvarienörd läser här som vet vad växten heter så skriv det gärna i en kommentar. EDIT: Behövs ite längre.


2 Responses to “Blommande Lilaeopsis”

 1. Micke skriver:

  Har du möjligtvis lite Lilaeopsis att sälja.
  Tycker om denna växt men hittar den ingenstans i hela Gbg som säljer den.
  Vad vill du ha för den ?

  Mobilen Telenor …. 0721 – 633 336

  Mvh Micke

 2. gustav skriver:

  Jag har tyvärr ingen lilaeopsis kvar just nu. Men ett tips är att fråga på http://www.plantswap.se Det är ett mycket bra forum om akvarieväxter!

Leave a Reply

Välkommen till min blog. Kommentera gärna mina inlägg, även gamla. Alla kommentarer läses. För att enkelt kunna läsa bloggen finns rss-feeds i samtliga kategorier så att ni kan prenumerea på det ni önskar.

Allt material och alla bilder är copyright-skyddade men fria för privatpersoner att vidarepublicera för ickekommerciellt bruk om jag anges som upphovsman och personerna på bilderna samtycker.