massa saker

söndag, mars 29, 2009, 20:08

Idag har jag kännt att jag har en massa saker jag vill skriva om. Får väl se om en stund hur mycket det blev.

Första saken:
Idag efter kyrkan så fick en kompis besked om att en av hans närmsta vänner hade tagit sitt liv. Svårt att veta vad man ska säga. Jag kände en stor klump i magen och ändå kan det inte vara något mot vad han kände. Stackarn. Han hade dessutom tänkt att åka och hälsa på denna vän senare i eftermiddag. Detta självmord var också helt utan förvarning.

Att fråga hur mår du och få till svar ett kort bra tack som då denna vännen kanske har sagt gör att man inte riktigt vet hur sådana svar ska tolkas. Man borde nog vara ärligare när folk frågar hur man mår så att det kanske kan bli lättare för andra att också vara det? Vad vet jag.

Jag har träffat min kompis vän en gång. Jag tänker att vad kunde jag gjort annorlunda så att han hade mått bättre och kanske då inte tagit sitt liv. Nu vet jag att det kanske lika gärna var så att hur jag var då gjorde att han inte tog sitt liv då. Men ändå kan jag inte låta bli att få den tanken. Min kompis måste ha än mer sådana tankar.

I alla fall så gick vi och åt på en resturang för att göra något av eftermiddagen.

Nästa sak:
Efter detta hade jag tänkt gå till spårvagnen och åka hem. Men när jag kom till spårvagnshållplatsen så tänkte jag att jag lika gärna kunde gå in till stan och göra några ärenden. Väl inne i stan så gick jag in på trädgårdsföreningen. Jag tog massor av bilder på alla vårbommor. Dom kommer i ett eget inlägg sedan. Efter trädgårdsföreningen så skulle jag göra mina ärenden men då hade de redan stängt. Då var jag aldeles vid götaälvbron så jag tänkte att jag kan ju gå över eftersom det var fint väder och lite utsikt alltid är fint. Sedan kom jag till bananpiren och tänkte att den har jag aldrig varit ute på så då gick jag ut där och tog massa bilder. Dom kommer i ett eget inlägg sedan. Sedan gick jag hem. Det blev en ganska robust promenad på troligen över en mil!

Sista saken:
… som egentligen är den första. Avskaffa sommar/vintertid nu! Jag hatar det. Glömmer varenda gång. Bara massa krångel. Trodde att jag var i jättegod tid till kyrkan i morse men kom på i bussen att jag nog inte var det. Och det var jag inte.

Det blev en del.

EDIT: har nu lagt in fotona från Trädgårdsföreningen. (länk)
EDIT: har nu lagt in fotona från Bananpiren. (länk)


3 Responses to “massa saker”

  1. Pappa skriver:

    Det är så hemskt när sånt händer. Men varje människas liv är dens eget ansvar. Men visst har man ett ansvar som medmänniska. Tror att du har helt rätt med det att vara ärlig och sen finnas för varandra.
    Man vet ju aldrig vad som rör sig i en annan människa. Var rädd om dig, du är en fin kille och självklart hade både du och din kompis försökt mer om ni vetat men ni kan inte klandra er, hans liv var hans och beslutet var hans eget. Men tungt är det.
    Kramar pappa

  2. [...] mars 29, 2009, 22:39 Som utlovat kommer här bilder från [...]

  3. [...] mars 30, 2009, 21:08 Här kommer bilderna från min promenad på bananpiren som jag skrev om tidigare. Jag hittade också nils arthur’s kusin där ute. Han solade eller jagade bort måsar, jag [...]

Leave a Reply

Välkommen till min blog. Kommentera gärna mina inlägg, även gamla. Alla kommentarer läses. För att enkelt kunna läsa bloggen finns rss-feeds i samtliga kategorier så att ni kan prenumerea på det ni önskar.

Allt material och alla bilder är copyright-skyddade men fria för privatpersoner att vidarepublicera för ickekommerciellt bruk om jag anges som upphovsman och personerna på bilderna samtycker.